Условия за ползване

Общи условия

Тези Общи условия уреждат взаимоотношенията между Продавача и Потребителите (клиентите), които ползват елетронния магазин skarleto.com за покупка на стоки.

1. УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРОННИЯ МАГАЗИН

1.1. Разглеждането на елктронния магазин skarleto.com е напълно свободно и достъпно от всички точки на света.

1.2. За да се пазарува от електронния магазин skarleto.com, е необходима регистрация с парола и електронна поща (e-mail) или име на получателя, имейл, телефон и адрес за доставка. Регистрирането е напълно безплатно и става като се попълни формата за регистрация. Регистрираният клиент има възможност да се ползва от всички услуги на магазина. Потребителите могат да изберат и форма на покупка без регистрация!

1.3. Потребителят трябва да посочи e-mail и парола, лични данни и адреси за доставка.

1.4. skarleto.com ще използва вашите лични данни само за целите на договора за покупко-продажба и се задължава да не ги споделя с трети лица по смисъла на Закона за защита на личните данни (ЗЗЛД)

1.5. В електронния магазин skarleto.com на всяка стока е посочена цената, основните характеристики на стоката и допълнителна информация, целяща подпомагането на направата на информиран избор при покупката на продукта.

1.6. Всички посочени на сайта цени са в лева с включен ДДС.

2. ПОРЪЧКА НА СТОКИ

2.1. За да се направи поръчка до електронния магазин, Потребителят трябва да посочи:

2.1.1. валиден адрес на своя електронна поща;

2.1.2. вярно попълнен адрес за доставка на стоката и фактуриране;

2.1.3. вярно попълнени данни за контакт- две имена, телефон.

2.2. Поръчката се активира, т.е. заявява се до електронния магазин чрез натискане на бутона „Потвърди”, който се появява, след като първо е избран поне един продукт чрез бутона „Купи”.

2.3 В случай, че поръчаната стока (конкретен модел) не е в наличност, консултантът уведомява Потребителя. Ако Потребителят не се съгласи поръчката да се отнесе за друга стока (аналогичен модел), поръчката може да бъде анулирана.

2.4. Поръчки в електронния магазин skarleto.com се приемат 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

2.5. Всички поръчки, направени до 16:30 ч., се обработват и изпращат на същия ден.

2.5.1. Всички поръчки, направени след 16:30 ч., обикновено се обработват на следващия работен ден.

2.6. Поръчки, получени без коректни данни на купувача (Потребителя) или липсващи такива, се анулират поради невъзможност да бъдат изпълнени.

2.7. Потребителят може да откаже направена поръчка, без да е необходимо да упоменава причини за отказa, преди тя да бъде потвърдена и изпратена!

2.8. Отказ може да се направи по телефона или чрез електронно писмо (имейл) до посочения в сайта имейл: info@skarleto.com. За да е валиден отказът, Потребителят трябва да предостави: двете си имена, с които е регистриран в сайта, потребителското си име в сайта skarleto.com, цената на поръчката, както и номера на направената поръчка.

3. ДОСТАВКА НА ПОРЪЧАНИ СТОКИ

3.1. След като в skarleto.com постъпи поръчка от Потребител, консултант на електронния магазин обработва тази поръчка. Потребителят получава потвърждение по имейл за успешно приетата поръчка.

3.2. Доставка се прави само след потвърждение (по имейл или телефон) за успешно приета поръчка.

3.3. Доставката на поръчана стока не се извършва в неделя и в официални празници.

3.3.1. Обикновена доставка – в срок до 6 (работни) работни дни от момента на потвърждаването на поръчката.

3.4. Продавачите в електронния магазин използват за доставки куриерска фирма “Спиди”, като обичайните часове за доставка са от 9.00 до 17.30 часа.

3.5. Доставката се извършва до точно посочен от Потребителя адрес (независимо дали жилищен или служебен) или до офис на „Спиди” в съответния град.

3.6. Цените за доставка са описани в страницата.

3.7 Ако Потребителят не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посочения адрес в посочения срок или не отиде до посочения офис на „Спиди” да получи в срок стоката, ако е избрал тази опция, Продавачът се освобождава от задължението да изпълни заявената доставка.

4. ПЛАЩАНЕ

4.1. Заплащането на поръчаната стока може да се извърши по два начина, като независимо от избрания начин на плащане, сумата за заплащане е една и съща и не се начисляват допълнителни такси за обработка на плащането.

4.1.1. С „наложен платеж” – плащане в брой на куриера при доставката;

4.1.2.  По електронен път чрез Виртуален ПОС терминал посредством дебитна или кредитна карта през платежна система, осигурена от банката, с която Търговецът има сключен договор.В случай на невъзможност за изпълнение на поръчката, сумата ще бъде възстановена на същата картова сметка, от която е било извършено плащането.

4.1.2.1. Дефиниции

„Виртуален ПОС терминал“ е логически устройство, дефинирано в картовата система на банка, чрез което се извършват електронни раплащания на стоки и услуги през интернет страницата на Търговеца при използване на банкова карта в режим он-лайн. Платформата за интернет-търговия се обслужва изцяло от информационните системи на банката, с която Търговецът е сключил договор за обслужване на разплащания с местни и международни дебитни и/или кредитни карти в интернет, без наличието на други посредници за обработка на транзакциите.

4.1.2.2. Защита на личните данни на Потребителите.

Търговецът не събира, записва, съхранява или по какъвто и да друг начин обработва данни отнасящи се до използваната от Потребителя за извършване на електронните разплащания кредитна или дебитна карта. Данните, необходими за извършване на разплащанията се въвеждат чрез интернет-платформата предоставена от банката, която изпълнява транзакцията.

 

 

5. ОТКАЗ ОТ ДОГОВОРА. РЕКЛАМАЦИЯ

5. РЕКЛАМАЦИИ И ЗАМЯНА

Замяна се извършва в случай , че размерът на поръчаната и получена стока се окаже несъответстващ, клиентът има възможност да замени закупената стока в срок до 7 дни от получаването , при условие че върнатата стока е неизползвана, чиста, без странични миризми (като кремове, парфюми или цигарен дим) и в оригинална опаковка.

Клиентът има право да замени закупена стока с избран продукт от магазина, като във формуляра за рекламации трабва да отбележи, че иска замяна на продукта с друг. В този случай клиентът трябва да направи нова поръчка в магазина , като отбележи, че става въпрос за замяна. Всички въпроси, свързани със замяната и стойностите на продуктите, могат да бъдат доуточнени чрез имейл или на нашите телефони за контакти.

Връщане на пратка или част от нея : 

Клиента има право на връщане на артикул в рамките на срок от две седмици след получаване. Стоката трябва да бъде във вида, в който е била получена, неупотребявана и с ненарушена опаковка . 

При връщане на артикул транспортните разходи са за сметка на клиента.

 

Когато поръчката е била над 100лв и с безплатна доставка, при връщане се заплащат две доставки.

При замяна на артикул клиента поема транспортните разходи в двете посоки.

Стоката трябва да бъде обезопасена от повреждане по време на транспорта и
изпратена до офис на Спиди Пловдив ул. “Лерин” 1 или офис на Еконт Пловдив Смирненски и да е адресирана до “Лейди Ди 18 ” ЕООД
Към пратката трябва да бъдат приложени:

1. Доказателство за покупката във вид на стокова разписка, получена заедно с поръчката.

Ако не бъдат спазени описаните условия, замяната няма да може да бъде извършена.

Ако нямаме желания от Вас размер в момента, можем да поръчаме съответния размер при доставчиците ни (необходимо време за доставка: 2 календарни седмици), да заменим стоката с друг артикул или да върнем сумата. Когато клиент иска да замени стока с друга, по-скъпа от тази, която връща, skarleto.com ще информира клиента за размера на необходимото доплащане след получаването на рекламираната пратка.

Пратката с върната стока, която поради неподходяща опаковка се е повредила по време на транспорта, ще бъде върната на клиента за негова сметка. Старателно опаковайте пратките, за да осигурите запазването на стоката по време на транспорта.

На връщане и заменяне не подлежат всички чорапени изделия, клинове и долни части от бельо (бикини, боксерки, прашки) !!!

Пратки с върната стока, които поради неподходяща опаковка са били повредени при транспортирането, ще бъдат връщани на клиента за негова сметка. Молим да не забравите старателно да опаковате и да осигурите целостта на пратката.

За всички продукти, закупени от “Разпродажби” или в Промоции, Специални оферти и Акции може да се извърши замяна за друг продукт, но сумата за тях не може да бъде възстановена!

За всякакви допълнителни въпроси можете да се обръщате към “Отдел обслужване на клиенти”.

6. УСЛОВИЯ ЗА КОПИРАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ

6.1. Цялата информация, публикувана в сайта skarleto.com, е собственост на „СКАРЛЕТ О” ЕООД, в т.ч. снимки и описания на артикули. Електронният магазин дава право на собственици на други сайтове и потребители да публикуват връзки към онлайн магазин skarleto.com.

6.2. Забранява се копирането на текстове от skarleto.com и поставянето им в други уеб сайтове и онлайн магазини без писмено съгласие на „СКАРЛЕТ О ” ЕООД или да се цитира източника, като се постави следният текст: „Източник: онлайн магазин за дамски дрехи skarleto.com като “онлайн магазин за дамски дрехи skarleto.com” следва да бъде линк към https://skarleto.com/

За контакти