Да! и Не! – кога е подходящ спортния екип?

Произход

Спортния екип или както го наричат често в България – анцуг или ханцуг произлиза от немската дума за костюм Anzug.

Кога е удачно носенето му и кога не? 

Спортния екип е практична и удобна комбинация дрехи и все по-често предпочитана от жените.

Тук ще уточним ситуациите в които е добре да се облечете с анцуг. 

– когато тренирате- тук като забележка или по-скоро съвет от skarleto.com е да внимавате през зимния сезон, когато пътувате към залата в дъжд или сняг не комбинирате спортния екип с ботуши… Отидете до там с панталон или дънки и се преоблете на място с екипа в комбинация с маратонки или кецове. В по-топло време също внимавайте да не изпаднете в кумична визия.

– когато сте на разходка сред природата–това също е място, когато можете спокойно да сте по анцуг и маратонки.

– в работна среда- само и единствено ако сте треньор по спорт или професионален спортист и ако работата изисква широки дрехи и свобода на движенията.

Кога не се препоръчва носенето на спортни екипи? 

– в работна среда- в администрации, банки, общини и други работни места, изискващи делови стил на обличане

– когато посещавате Висши учебни заведения – без значение на изпит или на лекции, там не се гледа с добро око на анцуга. Дори може да имате по-ниски оценки на база визия.

– в заведения с добра репутация–не обличайте спортен екип на подобно място, освен ако не целите да бъдете обсъждани с подигравка.

skarleto.com Ви напомня, че колкото и да обичате да носите анцуг, внимавайте къде отивате и как го комбинирате. Задължително носете спортния си екип само с маратонки или кецове. Всяка друга комбинация е повод за присмех.